Tarsus'ta Yaşam

* TARSUS Çukurovanın merkezinde, yapılan yatırımlarla giderek gelişen bir cazibe merkezidir.

Çukurova bölgesinin merkezinde; coğrafi önemi, nüfusu, eğitim geleneği, tarihi ve turistik özellikleri, sahil bandı, havaalanı, lojistik merkezi ile ülkemizin gelecek vaadeden cazibe merkezlerinden birisidir. Bu projeler tamlandığında Tarsus her yönüyle bir dünya kenti olacak ve gelişmiş bir üniversite bu vizyonu tamamlayacaktır.

* Tarsus’un büyüklüğü

Tarsus il olsaydı Türkiye'nin 27. büyük kentidir. Nüfusu 54 ilden fazladır. Ihracat konusunda il bazında 44. sırada olmakla birlikte yine 37 ilden fazla ihracat potansiyeline sahiptir. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesiyle birlikte değerlendirildiğinde Türkiye’nin en büyük 30 kenti arasındadır.

* Farklı inançların ve kültürlerin barış içinde birlikte yaşadıkları bir mozaik;

Tarihte olduğu gibi günümüzde de kültürel mozaiği oluşturan kültürlerin ve inançların kardeşçe birlikte yaşadıkları barış ve huzur dolu bir dünya kentidir. Tarsus’un tarihi milattan çok öncesine; 10 bin yıllık geçmişe dayanmakta, birçok peygamberin kabrine ve çok önemli tarihi şahsiyetlerin mezarlarına ev sahipliği yapmaktadır.

*Dinler tarihi açısından Tarsus çok zengindir.
Eshab-ı Kehf Tarsustadır. Lokman Hekim’in makamı, bereket Peygamberi Hz.Danyal'in makamı Tarsus'tadır. Saint Paul Tarsus’ta yaşamıştır ve yaşadığı ev ve bahçesindeki kuyu Hıristiyanlarca kutsal kabul edilip ziyaret edilmektedir Tarsus’lu alimler (muhaddis ve fakihler) ortadoğuda çok geniş tanınırlar.